Що важливо знати про торичні лінзи?
Що важливо знати про торичні лінзи?

Напевно, багато хто з Вас чули про торичні контактні лінзи, які призначені для корекції астигматизму. Однак мало хто знає про те, як працюють дані лінзи, що необхідно пам'ятати тим, хто планує їх носити.

Астигматизм - захворювання, при якому людина бачить спотворені / нечіткі предмети через неправильну форму рогівки або кришталика.

Торичні лінзи мають специфічну форму - сфероциліндричну, що істотно відрізняє їх від звичайних лінз зі сферичною формою. Такі еластичні лінзи унікальні тим, що вони мають різні оптичні сили в горизонтальному / вертикальному напрямках. При цьому, одна величина спрямована на корекцію астигматизму, а друга сприяє усуненню супутньої патології, наприклад, міопії.

Торична лінза створена для виправлення чітко вказаної ділянки рогівки, тому вона щільно прилягає до поверхні ока і надійно фіксується. Даний механізм ніяк не залежить від положення очей людини або обертання голови. Саме завдяки таким принципам дії торичні лінзи ефективно усувають астигматизм очей, дозволяючи людині бачити чітко, без спотворень і розмитих деталей.

Що важливо знати тим пацієнтам, які мають намір їх купити?

Перш за все, той факт, що для даних лінз надзвичайно важливий професійний підбір. Вигин рогівки у кожного пацієнта різний, тому підбирати торичні лінзи необхідно таким чином, щоб базова кривизна лінзи відповідала кривізні рогівки. Чим точніше лінза прилягає до ока, тим комфортніше себе почуває зоровий орган.

Для того, щоб лінза займала правильне місце на Вашому оці, виробники створюють маленькі і корисні хитрощі: тонкі / товсті зони, трохи зрізають нижню частину виробу, створюють баласт, щоб лінза потовщувалась і була важчою. Дізнатися необхідний Вам радіус кривизни лінзи можна тільки за допомогою спеціальної апаратури. Також на зручність використання даної продукції впливають 2 такі важливі величини як циліндр і вісь. Не враховуючи ці параметри, покупець ризикує завдати шкоди власному здоров'ю і погіршити існуючий стан. Тому особливо важливо, щоб торичні лінзи підбирав досвідчений лікар на сучасній апаратурі.

Для зручності пацієнтів сучасні торичні лінзи представлені в найрізноманітніших видах: гідрогелеві і силікон-гідрогелеві, щоденної і планової заміни.

 

Приходьте в салон оптики «Treviso» і професійний оптометрист допоможе Вам правильно вибрати найефективніші торичні лінзи.

Записатися на прийом 050 504 60 10