Індивідуальна лінза. Гарантія якості Вашого зору
Індивідуальна лінза. Гарантія якості Вашого зору

Рецептурна лінза - це лінза, виготовлена ​​на оптичному заводі і повністю адаптована під зорові потреби клієнта.

Трапляється, що асортимент стандартних лінз не підходить людині через складність рецепта, індивідуальні анатомічні особливості, неможливість установки лінзи в обрану оправу і тд. В такому випадку оптики-консультанти звертаються до каталогу рецептурних лінз. Такі лінзи мають великий діапазон для замовлень, бо для їх виробництва використовуються полімери найкращої якості з високими оптичними та експлуатаційними властивостями. Замовлення рецептурної лінзи можна порівняти з індивідуальним пошиттям одягу, де кожен шов відповідає побажанням клієнта.

 

Замовити рецептурну лінзу необхідно в наступних випадках:

  • Високий ступінь міопії і гіперметропії.

При високих рефракціях стандартні складські лінзи в окулярах мають не дуже привабливий естетичний вигляд. А якщо в рецепті присутня анізотропія, є ризик переваги однієї лінзи, відповідно це призводить до зміщення оптичних центрів. В рецептурних лінзах є додаткова опція - оптимізація товщини. Завдяки цій опції лінзи стають значно тонше і легше.

  • Для корекції косоокості.

У пацієнтів з цим діагнозом відзначається двоїння предметом. Зір при цьому залишається тим самим, як в окулярах, так і без них. Якісних складських позицій для корекції косоокості практично не існує. У рецептурный лінзі можна звести до мінімуму двоїння предметів і ефект «веселки», який з'являється в високоіндексних лінзах. Замовлення індивідуальної лінзи для корекції косоокості вимагає уваги, концентрації і професійної роботи лікаря-офтальмолога. Існують різні показання та протипоказання для її замовлення. Коректно підібрати і купити індивідуальну лінзу допоможуть наші офтальмологи мережі оптик Тревісо.

  • При наявності астигматичного компонента в рецепті.

 Якщо в рецепті є циліндр вище 1 дптр, офтальмологи рекомендують індивідуальну лінзу через те, що в такий лінзі адаптація до складного рецептом проходить легше. Рецептурні лінзи доступні з циліндром до 9дптр. Стандартні лінзи мають астигматичний показник до 2/3 дптр. У пацієнтів з лінзами складського зразка при високому астигматизмі відзначаються скарги на спотворення геометричної форми предмета, на жовті ореоли в лінзах, запаморочення.

  • Фізіологічні зорові потреби.

Після 40 років внутрішні м'язи ока втрачають еластичність і фокусуватися на різних відстанях стає все важче. Потрібні окуляри для читання, для середньої і далекої відстані. Але від зміни діоптрійних величин в різних окулярах виникає спазм, значення рецепта можуть збільшитися. На сьогоднішній день розроблена фізіологічно сумісна з зоровою системою рецептурная лінза, яка дозволить комфортно бачити на 3-х відстанях - прогресивна лінза. Також існують лінзи для комфортної роботи в офісі для вікової категорії 40+, лінза для водіння, для зняття візуальної напруги і для роботи з цифровими гаджетами.

  • Індивідуальні особливості анатомії людини і параметри посадки оправи на обличчі

Якщо у людини широке обличчя і маленька міжцентрова відстань, вибрати лінзу потрібного діаметру зі складського прайса складно. Її неможливо буде правильно децентрувати, що призведе до спотворення зображення і головного болю згодом. У рецептурному каталозі є величезний вибір лінз, розрахованих на таку ситуацію. Також можна замовити і товщину краю плюсової лінзи для монтажу в оправу на волосіні, і мінусовій для втулок і гвинтів. Якщо ж клієнту сподобалася оправа з кривизною рамки більше 8° або сонцезахисна оправа - правильніше буде замовити рецептурну лінзу, яка по кривизні буде збігатися з обраною оправою і будуть дотримані всі вимоги рецепта. У складських позиціях такої можливості вибору лінзи під оправу немає або є, але медична функція в них буде втрачена.

  • Специфічні функції лінзи

Є можливість замовити індивідуальну лінзу з професійними функціями. Наприклад, водійська лінза, яка розроблена спеціально для безпечного водіння в умовах низької освітленості.

У цій лінзі істотно розширені поля зору і є спеціальний фільтр, який блокує світло від зустрічних фар. Лінза з опцією блокування ультрафіолетового випромінювання короткого спектру дозволить довгий час перебувати за комп'ютером і не відчувати зорової втоми. Нестандартне тонування, нанесення дзеркального покриття або поляризації на рецептурну лінзу в умовах майстерні на оптичному заводі задовольнить смак найвимогливіших клієнтів.

Всі індивідуальні лінзи виробляються за передовою технологією «Free form». Принцип полягає в тому, що за допомогою електронного алмазного верстата на передню поверхню лінзи точковим методом наноситься рецепт клієнта. Кількість пунктів іноді досягає близько 40000! Це говорить про те, що лінза синхронізована з оптичною системою ока і має високі якісні показники. У лінзах за індивідуальним замовленням є можливість нанесення лазерного гравірування будь-якого змісту з 6 символів, що зробить Ваші окуляри не тільки предметом медичного призначення, а й стильним іменним аксесуаром.

 

Для деталізації замовлення рецептурної лінзи потрібно зробити індивідуальні вимірювання параметрів клієнта. Це можливо зробити з найвищою точністю на новому I.Terminal mobile в мережі оптик Тревісо в Херсоні та Миколаєві.

Будемо раді Вашому візиту!