Як зрозуміти, чи потрібні окуляри для читання?
Як зрозуміти, чи потрібні окуляри для читання?

Багато людей задаються питанням, коли варто починати використовувати окуляри для читання і для роботи на близьких відстанях. У народі побутує думка, що якщо вже надів окуляри, то зір буде втрачено. Насправді це міф. Якщо Ви в нього вірите, то й правда можете погіршити свій зір.

В першу чергу необхідно відвідати лікаря-офтальмолога, який зможе оцінити стан кришталика ока, провести діагностику зору і виписати рецепт на окуляри.

Окуляри для читання в Херсоні, Миколаєві: чому виникає необхідність

З віком людини її кришталик стає менш еластичним і поступово втрачає свою первісну здатність фокусування на предметах, які розташовані на різних відстанях. Згодом кришталик стає більш щільним, люди стикаються з незручностями, пов'язаними з заведення нитки в голку, не справляються з читанням книги навіть витягнувши руки, а зображення на екрані улюбленого смартфона стає розмитим. При цьому, вивіски на далеких відстанях стає видно навіть краще, ніж раніше.

Як тільки з'явилися такі симптоми необхідно терміново звернутися до офтальмолога в Херсоні або Миколаєві, перевірити зір і підібрати окуляри для читання.

Не варто засмучуватися і навіть допускати думку про те, що вік бере своє. Ваші окуляри для читання зможуть стати яскравою родзинкою Вашого образу, вигідно підкреслити стиль, не кажучи вже про комфортний зір, які вони Вам забезпечать. До того ж, сучасний оптичний ринок пропонує поліпшені окуляри для читання, які призначені для комфортного використання на відстанях до 5-ти метрів. Такі окуляри є просто знахідкою для бухгалтерів, вчителів та офісних працівників.

Окуляри для читання: коли потрібні більш сильні

З віком зір людини знижується - і це нормальний фізіологічний процес. При купівлі окулярів багато хто задається питанням довгостроковості товару, що купується. Точної відповіді, на жаль, жоден фахівець дати не зможе, тому що на зір впливає дуже багато чинників крім віку.

Згідно зі статистикою, змінювати оптичні характеристики в окулярах для читання необхідно кожні 5 років. Але при цьому не варто забувати регулярно відвідувати офтальмолога - 1 раз на рік.

Наприклад, якщо в 40 років були окуляри з силою лінз + 1Д, то через 5 років ця сила лінз в середньому збільшується на + 0,5Д. Так, у віці 65 років необхідні вже окуляри для читання з силою в +3,5Д. У такому віці кришталик практично повністю позбавляється еластичності і, як правило, збільшувати силу окулярів для читання в подальшому не доводиться.

 

Приходьте в салони оптики «TREVISO» і займайтеся улюбленими справами з комфортом!

Чекаємо Вас в салонах наших оптик!