Одноденні контактні лінзи та спорт
Одноденні контактні лінзи та спорт

Одноденні контактні лінзи та спорт

Часто у людей виникає питання: що вибрати - окуляри чи контактні лінзи?

У деяких випадках окуляри зручніше:

  • легше знімати
  • можна зняти в будь-який момент
  • не потрібно купувати нові кожен місяць
  • доповнюють образ

Але є деякі моменти, в яких вибір очевидний - контактні лінзи.

Такий спосіб корекції підійде тим, у кого екстремальна робота, хто знаходиться в постійному русі, хто не хоче носити окуляри,  хто займається спортом.

Якість тренування залежить від чіткості зору, адже коли картинка чітка і ясна, тоді легше перемагати, досягати поставлених результатів.

Які переваги лінзи дають спортсменам

  • Не можуть випасти з очей або впасти з людини в непідходящий момент (наприклад, під час виконання складних трюків, різких поворотів і нахилів голови, поштовхів та інших активних рухах)
  • Можна носити в будь-яку погоду - вони не пітніють, на них не залишаються краплі води, сліди бруду або пилу
  • Гострота зору в лінзах 100%
  • Не обмежують широту огляду
  • Дають можливість носити захисну екіпіровку: окуляри для плавання, шолом і т.д
  • Захист від ультрафіолету (дана опція доступна не у всіх видах контактних лінз, тому перед покупкою обов'язково потрібно проконсультуватися з фахівцем)
  • А ще лінзи непомітні для інших людей. Завдяки цьому спортсмени (особливо молоді) не відчувають психологічного дискомфорту, що впливає на підвищення результативності.

 

На які критерії потрібно спиратися при виборі контактних лінз для занять спортом

Висока проникність кисню, так як під час занять спортом весь організм (в тому числі і очі) відчуває великі навантаження і вимагає підвищений приплив кисню

Значний вміст вологи

Комфортна та міцна посадка на очах

Навіщо вибирати одноденні контактні лінзи

Чи є сенс вибирати лінзи щоденної заміни, якщо місячні, а тим більше квартальні набагато дешевше? Давайте розглянемо основні плюси одноденних контактних лінз.

В першу чергу варто сказати про легкість в догляді. Дійсно, що може бути простіше - використав протягом дня і викинув. Не потрібно купувати спеціальні контейнери і розчини. Такий варіант лінз також дуже зручний для спортсменів під час відряджень і турнірів.

Ці лінзи не обмежують вас за термінами носіння, як місячні або квартальні. Їх режим експлуатації ви вибираєте самі, але обов'язково слід звертати увагу на термін придатності лінз.

Гігієнічність. Навіть якщо ви дуже скрупульозно стежите за чистотою контактних лінз, все одно при відкритті контейнера в нього потрапляють частинки пилу. В цьому плані одноденні контактні лінзи більш безпечні для очей. У людей, які їх носять, знижується ймовірність занесення інфекції.

Купити одноденні лінзи можна в мережі оптик Тревісо в Херсоні, Миколаєві, Олешках, Голій Пристані та Скадовську. Перед покупкою слід обов'язково перевірити зір і проконсультуватися з фахівцем.