Якою повинна бути косметика для очей?
Якою повинна бути косметика для очей?

Як свідчать статистичні дані, косметикою для очей користуються більше 65% жінок різного віку. Вперше застосовувати декоративну косметику зараз починають вже 13-ти річні дівчатка. Вже з цього віку вії та внутрішня видима поверхня повіки підпадають під вплив косметичних засобів.

Вчені виявили, що у жінок, які густо підводять лінію росту вій або внутрішню поверхню повіки, частинки косметики в значній кількості присутні на поверхні ока і слізної плівки. Це може стати причиною запалення і дисфункції мейбомієвих залоз, які відповідають за зволоженість очей.

Для того, щоб тіні, олівці і туш для вій приносили якомога менше шкоди, до них виносяться певні вимоги.

Декоративна косметика повинна бути:

• Особиста

Користуватися чужими тінями або іншою косметикою неприпустимо. Так само, як і ділитися своїм арсеналом краси

• Чиста

Маються на увазі чисті спонжи, пензлики та аплікатори в індивідуальній упаковці

• Нова

Термін придатності засобів після відкриття заводської упаковки становить не більше 6 місяців. Що стосується туші для вій, то міняти її фахівці радять щоразу з настанням нової пори року. Ніколи не намагайтеся реанімувати засохлу туш або збирати розсипчасті тіні

• Якісна

У складі туші не повинно бути великої кількості парабенів і ароматів. Зверніть увагу на наявність вітамінів А, Е, ланоліну. Ціна не може бути занадто низькою. Декоративна косметика повинна бути м'якою і легко лягати

• Легко змивається

Для щоденного користування водостійка туш - не найкращий варіант. Носити її на віях можна не більше 6 годин на день. Зловживання стійкими засобами негативно позначається не тільки на зовнішньому вигляді повік і вій, але і на стані очей

Ні в якому разі не можна лягати спати з нафарбованими очима. Це призводить до ламкості вій, набряків повік, області навколо очей, різних запалень та інфекцій. Знімаючи косметику, потрібно дати їй трохи розчинитися, а потім легким рухом зняти її ватним диском у напрямку до внутрішнього куточка ока.

Особливо уважно до косметики потрібно ставитися тим, хто носить контактні лінзи. Одягати їх потрібно до нанесення косметики, а знімати перед її видаленням.

Якщо Ви користуєтеся тональним засобом, не забувайте повністю змивати його з рук перед тим, як приступити до макіяжу очей. Носіння лінз в принципі має на увазі більш ретельну гігієну і уважне ставлення до очей.

При появі симптомів, які можуть свідчити про інфікування очей - сльозливість, почервоніння, запалення або алергічна реакція - слід негайно звернутися до фахівця. Це допоможе уникнути небажаних ускладнень. Тільки лікар-офтальмолог зможе встановити правильний діагноз, причину захворювання і призначити відповідне лікування. Ні в якому разі не лікуєте себе самі!

Будьте здорові і бережіть Ваш зір. А ми завжди готові допомогти Вам з усіх питань, пов'язаних з оптикою для корекції зору або сонцезахисними окулярами. В салонах Тревісо до Ваших послуг - якісні консультації офтальмолога, широкий вибір лінз і засобів по догляду за ними.