ТОП-5 продуктів для здоров'я очей
ТОП-5 продуктів для здоров

Очі - це не автономні системи, які живуть своїм життям. Від того, що діється в організмі, залежить здоров'я всіх органів. У тому числі і очей. Наше здоров'я та імунітет залежать від способу життя, який ми ведемо.

В образ життя фахівці включають кілька факторів:

• Режим роботи та відпочинку

• Наявність або відсутність шкідливих звичок

• Життєва активність

• Психологічний стан

• Профілактичні огляди у фахівців

• Харчування

Значимість останнього фактора в збереженні зору часто недооцінюють. Дуже даремно, тому що правильне харчування здатне подовжити молодість не тільки наших очей, але і всього організму. Не дарма найнеобхідніші для очей вітаміни - А, С і Е - називають «вітамінами молодості». Їх нестача призводить до зниження гостроти зору, сухості шкіри і рогівки, випадіння волосся.

Нещодавно вчені з'ясували, що до складу продуктів для здорового зору повинні входити ще такі елементи, як лютеїн і зеаксантин. Дивний збіг, але продукти з високим вмістом даних речовин вже давно відомі як джерела тих самих вищезгаданих А, С, Е.

Отже, пропонуємо до Вашої уваги райдужний хіт-лист найкорисніших продуктів для молодості і краси Ваших очей. Обов'язково додайте їх в свій раціон.

1. Все яскраве. Червоні, помаранчеві та жовті фрукти, овочі і продукти не тільки красиві, але і корисні. Яскраве забарвлення їм додає каротин. Саме він, потрапляючи до нашого організму, стає вітаміном А. Особливо корисні морква, гарбуз, абрикос, помідори, цитрусові, ягоди. Важливим є також вживання яєчних жовтків, рослинної олії першого гатунку.

2. Все зелене. Сюди відносять листові чемпіони за вмістом вітаміну С: шпинат, щавель, селера, петрушка. Також потрібно вживати налиті соками зелені овочі та фрукти: перець, ківі, яблуко, авокадо, виноград, груша, огірок, брокколі.

3. Все темне. Як Ви здогадалися, в цьому розділі знаходиться чемпіонка за кількістю вітамінів для очей - чорниця. А разом з нею чорнослив, ожина, смородина і чорноплідна горобина. Сюди ж ми віднесли м'ясні страви і страви з печінки.

4. Все біле. Тут мова йде про молочні та кисломолочні продукти: сири, кисле молоко, йогурти, сметана. Завдяки їм вітаміни А і Е засвоюються організмом набагато краще. А ось твердих, солоних і сильно пахучих сирів намагайтеся вживати поменше.

5. Все чисте. Достатнє вживання чистої води, зеленого чаю і свіжих соків здатне підтримувати зір і весь організм в тонусі протягом довгих років.

Хочемо звернути Вашу увагу на те, що хоча правильне харчування і вітаміни потрібні і корисні для здорового зору, сподіватися тільки на них в справі лікування очей все ж не варто.

Збалансована дієта - це потужна підтримка при одужанні, але вона не є методом лікування. Додайте до неї щорічні профілактичні огляди і своєчасне лікування. Висококваліфіковані фахівці-офтальмологи працюють в центрах Тревіса в Херсоні, Миколаєві та Херсонській області.

Ми готові взяти під надійний захист здоров'я Ваших очей.