Негайно до офтальмолога: 3 привода для візиту
Негайно до офтальмолога: 3 привода для візиту

Мода на здоровий спосіб життя, що прийшла до нас з-за кордону, значно підвищила рівень усвідомленості нашого суспільства в плані здоров'я. Люди почали бігати вранці, пити фреші і зелені коктейлі, відвідувати лікарів для профілактики і ранньої діагностики серйозних захворювань. Це дуже похвально. І якщо з плановими відвідуваннями таких фахівців, як гінеколог або стоматолог питань не виникає, то профілактичні огляди у окулістів роблять тільки просунуті та усвідомлені пацієнти.

Фахівці сходяться на думці, що відвідування офтальмолога потрібно проводити як мінімум один раз на рік. І якщо Ви були у лікаря більше року назад, Вам терміново потрібно записатися на профілактичний огляд.

Ми виділили три ознаки, які часто ігнорують. Вони сигналізують про те, що потрібно відкласти всі справи і якомога швидше обстежити свої очі:

• Симптом 1. Часті головні болі при нормальному артеріальному тиску. Такий симптом більшість пацієнтів не пов'язують із зором і жменями п'ють пігулки «від голови», які не допомагають. В даному випадку необхідно терміново звернутися до професійного офтальмолога. І не варто хвилюватися про те, що він Вас може не так зрозуміти. Досвідчений фахівець позитивно поставиться до Вашої ініціативи.

• Симптом 2. Червоні очі, які болять, сверблять і сльозяться. Не варто грішити на погоду, недосип, втому або екологію. І вже точно не варто сподіватися на те, що пройде саме. Ця ознака може свідчити про серйозну інфекцію, яка може негативно відобразитися на Вашому зорі.

• Симптом 3. Помутніння зору. Розпливчастість предметів, навіть короткочасна, може говорити як про проблеми із зором, так і про порушення в роботі нервової системи. Дана ситуація вимагає термінового її вивчення і лікування.

Найчастіше похід до офтальмолога пов'язаний з тим, що симптоми порушень і захворювань вже проявилися «у всій красі». Цього можна уникнути, якщо вчасно звернутися до лікаря і зробити повне обстеження очей. Під таким обстеженням ми маємо на увазі не звичне «читання» кожним оком таблиці Сивцева або Головіна. Ми маємо на увазі повноцінне вивчення кожної індивідуальної ситуації із застосуванням сучасного обладнання.

У нашому салоні оптики створені всі умови для якісної і своєчасної діагностики стану Вашого зору. Лікар офтальмолог медичних центрів Тревісо в Херсоні, Миколаєві та Херсонській області уважно поставиться до Ваших побажань і розповість, як правильно піклуватися про здоров'я Ваших очей.