Кон'юнктивіт: лікування в Херсоні та Миколаєві, види та симптоми хвороби
Кон

Кон'юнктивіт - одне з найбільш поширених захворювань очей, запалення найтоншої прозорої оболонки, яка покриває внутрішню частину повіки і яблуко - кон'юнктиви. Для того, щоб призначити ефективне лікування кон'юнктивіту в Херсоні і Миколаєві, досвідчений лікар офтальмолог визначає основну причину виникнення даного захворювання.

Виділяють 6 основних видів даного запалення:

- бактеріальний - при якому зоровий орган червоніє, починається сльозоточивість, печіння, різь, з'являється набряклість, невеликі крововиливи. Бактерії можуть потрапляти в очі через недотримання правил гігієни рук або в результаті поширення інфекції з горла чи носа.

- геморагічний - для якого характерні сильні крововиливи на повіках і яблуці. Лікування кон'юнктивіту даного виду вимагає обов'язкового застосування антибіотиків та противірусних препаратів;

- аденовірусний - його причиною стає інфекційне ураження носа, глотки, горла. Характеризується почервонінням слизової, сльозотечею, почервонінням. Захворювання спочатку вражає одне око, а по закінченню декількох днів переходить на друге.

- грибковий - як видно з назви, викликається різними видами грибка.

- алергічний - може виражатися у вигляді найрізноманітніших симптомів, які залежать від алергену. Кращий вихід із ситуації - виключити вплив провокуючого алергену на організм, використовувати дезінфікуючі засоби і приймати антигістамінні препарати;

- атопічний - виникає в період зміни сезонів і може супроводжуватися ринітом. Також він часто супроводжується болем, рясними виділеннями, набряком, почервонінням, світлобоязню. Таке лікування кон'юнктивіту в Херсоні вимагає використання відповідних гормональних очних препаратів і антигістамінів.

 

 Не відкладайте похід до лікаря, якщо у Вас виникли перші симптоми даного захворювання, адже саме окуліст зможе визначити його вид, причину і призначити потрібне лікування.