Лікування запалення очей в Херсоні: причини хвороб і методи боротьби з ними
Лікування запалення очей в Херсоні: причини хвороб і методи боротьби з ними

Запалення органів зору - це абсолютно природна захисна реакція нашого організму, яка може виникати при наявності інфекції (патогенного подразника) або при механічному пошкодженні, травмі. Проявлятися воно може зовсім в будь-якому віці і незалежно від статі людини. Лікування запалення очей ні в якому разі не можна затягувати або відкладати, адже це загрожує такими наслідками,  як погіршення якості зору!

Реакція зорових органів на зовнішній або внутрішній подразник виражається в цілому комплексі схожих симптомів: виникає біль, почервоніння, свербіж, сльозоточивість, набряклість, погіршується зір.

Піддаватися негативному впливу подразника може саме повіка або рогівка, а також слизова оболонка і кон'юнктива. Перед тим як лікар призначає відповідне лікування, він неодмінно виявляє причини виникнення даного явища:

- шкідливі інфекції;

- травматизм;

- вплив хімічних і агресивних речовин;

- алергічні реакції

Залежно від кожної з цих причин створюється власна стратегія лікування і підбирається комплекс медичних препаратів для полегшення стану пацієнта. Якщо говорити про інфекційне або бактеріальне джерело захворювання, тоді на сьогоднішній день виділяють такі найпоширеніші захворювання, як:

  • кон'юнктивіт

  • блефарит

  • кератит

  • ячмінь

  • фурункул

  • дакріоцистит

  • ірит

  • абсцес

  • хориоидит

 Лікування запалення очей, викликане інфекцією або бактеріями, полягає в призначенні відповідних антибіотиків, протигрибкових та сульфаніламідних препаратів (бісептол). Уражені ділянки рекомендують обробляти антисептичними розчинами, а також мазями для очей та  краплями з антибактеріальним ефектом. Якщо є гнійники, їх розкривають хірургічним шляхом. Також важливо ретельне дотримання гігієни.

Якщо причина має алергічний характер, тоді лікування зводиться до прийому антигістамінних  препаратів та утримання від контактів з алергеном. Як правило, такими алергенами стають: косметика, креми, лікарські препарати.

Лікування запалення очей в Херсоні і Миколаєві, викликане травматизмом або дією хімічних речовин зводиться до максимально швидкого звернення за допомогою до фахівця, відмови від косметики і носіння лінз, а також застосування призначених окулістом препаратів: мазі, що загоюють , та краплі, які знімають набряклість.

Якщо всі заходи були прийняті вчасно, тоді запалення найчастіше проходить за 2 тижні. В іншому випадку захворювання може призводити до серйозних ускладнень, тому ніколи не відкладайте лікування на потім!