Як підібрати оправу під колір очей?
Як підібрати оправу під колір очей?

Як правило, при виборі оправи ми звертаємо особливу увагу на її форму і стиль. Але важливим фактором є її відтінок, який повинен ідеально поєднуватися з кольором очей.

Перший крок при підборі окулярів за кольором - це визначення Вашого кольоротипу, який залежить від трьох основних чинників:

  • кольору очей

  • відтінку шкіри

  • натурального кольору волосся

Для вибору оправи не обов'язково визначати конкретний тон, достатньо зрозуміти, до холодного або теплого кольоротипу Ви належите.

Далі підбір окулярів здійснюється виходячи з кольору очей:

  • Володарям яскравих синіх очей варто звернути увагу на сонячний помаранчевий колір, який відмінно доповнить і посилить колір очей. Згідно колірному колу Иоханнеса Іттена, яке є одним з головних інструментів для підбору поєднань кольорів, помаранчевий - це протилежний синьому колір, який ідеально йому підходить. Тому власникам синіх і блакитних очей, а також теплого кольоротипу, можна сміливо купувати собі окуляри з помаранчевою, абрикосовою,пісочною або кремовою оправою.

  • Володарям холодного кольоротипу краще вибирати тілесні відтінки, оскільки помаранчевий зробить їх шкіру блідою. Ми рекомендуємо утриматися від придбання окулярів з оправою синього або зеленого кольору, якщо це не яскраві, насичені відтінки, які кидаються в очі. В іншому випадку, особа буде здаватися дуже блідою, а очі каламутними, оскільки послабиться ефект контрасту між синьою райдужкою і білком ока. При виборі оправи з металу варто зупинитися на золотом і мідному відтінках.

  • Зелені очі відмінно виглядають в окулярах з оправою чорного, а також протилежних по палітрі - червоного, вогняного, мандаринового, гранатового і тому подібних відтінків. Чудово підійдуть окуляри ультрамодного в цьому сезоні кольора "марсала". Найсміливіші модники можуть звернути увагу на рожеві тони, а також ефекти іржі та бронзи. Відмовтеся від синіх відтінків, які зроблять насичений зелений колір очей блідим і невиразним.

  • Найбільше пощастило карооким представникам роду людського - вони легко зможуть вибрати для себе окуляри практично будь-якого кольору. Фіолетовий, бірюзовий, яскравий синій, золотий - всі ці кольори можуть по-своєму виділити карі очі. А ось від пастельних і тілесних відтінків краще відмовитися, вони зроблять образ бляклим і невиразним, а оправа для окулярів червоного або жовтого кольору додасть очам ефекту втоми.

Зрозуміло, при виборі оправи варто враховувати не тільки дані рекомендації, але також звертати увагу на індивідуальні особливості лиця та відтінків шкіри і очей, які дозволять підібрати ідеальні окуляри.