Краплі для очей від втоми: вибираємо самостійно або за допомогою лікаря?
Краплі для очей від втоми: вибираємо самостійно або за допомогою лікаря?

Краплі для очей - це ефективний медичний засіб, який дає можливість відновити ясність і чіткість зору, прибрати печіння і почервоніння з втомлених за день очей. При тривалій роботі за комп'ютером, рясному читанні документації і нервовому напруженому графіку навіть здорові очниці починають хворіти, судини лопаються, а слизова оболонка пересихає. Щоб усунути ці симптоми були створені різні типи крапель для стомлених очних оболонок.

Перед тим, як вибрати відповідні краплі, варто ознайомитися з їх різновидами:

- судинозвужувальні, що усувають почервоніння, різі та свербіж;

- вітамінні та зволожуючі розчини для слизової оболонки;

- розчини, що розслаблюють очні м'язи для відпочинку очей (розширюють судини)

Перевага даних очних крапель полягає в тому, що вони застосовуються без рецепта і призначення лікаря. Але перед їх застосуванням краще звернутися до офтальмолога, який виключить наявність серйозних захворювань і можливість виникнення алергії. Самостійний вибір неправильного засобу може значно погіршити ситуацію - симптоми на час зникнуть, але причина не буде усунута. Наприклад, при частих кон'юнктивітах або ячменях звичайні краплі від втоми абсолютно неефективні, тому офтальмолог підбере спеціальні розчини, які будуть діяти як антибіотик.

Сумніваєтеся в тому, чи потрібні Вам краплі від втоми очей?

Якщо Ви щодня працюєте за комп'ютером або ноутбуком, користуєтеся лінзами для контактної корекції, страждаєте високою чутливістю слизових оболонок, постійно використовуєте косметику, працюєте на небезпечних для очей роботах (зварник, наприклад) або Ваш вік перевищує 40 років, тоді Вам однозначно необхідні такі краплі . Відвідайте свого офтальмолога і він зможе вибрати оптимальний засіб, який не тільки усуне неприємні симптоми, але і буде впливати на причину Вашого стану. Якщо Ви вирішили вибрати краплі самостійно або за рекомендацією лікаря, тоді великий асортимент продукції можна відшукати в оптиках та медичних центрах Тревісо.