Окуляри vs лінзи: плюси та мінуси
Окуляри vs лінзи: плюси  та мінуси

Сучасні технології надають величезний вибір методів вирішення проблем із зором. Що ж вибрати - окуляри чи лінзи? У чому переваги і недоліки обох варіантів?

Окуляри. Головними перевагами є відносно низька вартість і простота у використанні. Вибравши окуляри, жінки можуть не відмовлятися від макіяжу, а догляд за ними не складає ніяких труднощів. Правильно підібрана форма окулярів може приховати деякі вади на обличчі і зробити імідж людини елегантніше і привабливіше.

Деякі люди так задоволені окулярами, що не можуть уявити, як цей аксесуар може приносити дискомфорт іншим. Все ж офтальмологи стверджують, що окуляри обмежують кут зору, поступово знижуючи його різкість. Люди також змушені відмовлятися від плавання, занять спортом, танців та інших рухомих видів діяльності. Окуляри викликають психологічний дискомфорт, люди стають невпевненими в собі, зокрема, в своїй зовнішністі. Якщо ви втомилися боротися з цими недоліками, можливо, є сенс використовувати лінзи?

Лінзи. Вони пропускають кисень до рогівки ока і допомагають уникнути сухості і неприємних відчуттів. На відміну від окулярів, лінзи не ламаються і не розбиваються при падінні. Зайняті люди з щільним графіком можуть не турбуватися і носити лінзи протягом 12 годин або навіть протягом доби. Вони не обмежують рух, з ними можна займатися спортом, купатися і активно рухатися. Велика перевага полягає в тому, що лінзи не схильні до погодних умов. Наприклад, взимку скельця окулярів часто запотівають.

Здавалося б, що лінзи - ідеальний варіант для будь-якої людини. Але слід зазначити, що це задоволення коштує чималих грошей. Не забудьте про покупку спеціального розчину. Також лінзи слід періодично міняти. Процес звикання займає від кількох днів до кількох тижнів, а щоденна процедура знімання і одягання лінз вимагає певних зусиль і терпіння. Також лінзи не призначені для людей з чутливими очима. Під час використання лінз строго не рекомендується використовувати лаки для волосся, аерозолі і т. і.

Як показує практика, в обох варіантах є свої плюси і мінуси. Який варіант вибрати - вирішувати вам. У разі погіршення зору або загального стану очей ми рекомендуємо звернутися до офтальмологів мережі Тревісо в Херсоні або Миколаєві.