5 причин щоб вибрати жорсткі газопроникні лінзи
5 причин щоб вибрати жорсткі газопроникні лінзи

Сучасний ринок контактних лінз пропонує широкий асортимент м'яких і жорстких лінз для корекції зору. Великою популярністю на сьогоднішній день користуються саме м'які контактні лінзи. Це не дивно, адже такі вироби не створюють ніякого дискомфорту, дозволяють змінювати колір очей, вибирати одноденні моделі, які не потребують догляду. Але не варто забувати, що жорсткі контактні лінзи також мають ряд своїх переваг!

  • Науково доведено, що саме жорсткі лінзи набагато краще і ефективніше пропускають кисень до рогівки.

  • Такі вироби забезпечують максимально довгостроковий комфорт. Багато користувачів м'яких лінз, досягаючи віку 40 і більше років, починають відмовлятися від їх використання через сухість, печіння і дискомфорт.

  • Дані лінзи стійкі до утворення відкладень на поверхні. Варто відзначити такий факт: якщо офтальмолог визначає у пацієнта кисневе голодування рогівки і надмірну сухість, тоді найчастіше йому пропонують альтернативу - окуляри або газопроникні жорсткі лінзи.

  • Абсолютно всі жорсткі лінзи створюються строго індивідуально, з урахуванням особливостей зору пацієнта. Їх легко надягати, адже вони мають менші розміри і не складаються. Носити такі вироби можна до 1 року, дотримуючись усіх правил гігієни.

М'які лінзи мають абсолютно стандартний набір характеристик, тому вони можуть не підходити для Вашого зору. Максимальний термін їх експлуатації - до 6 місяців.

Жорсткі лінзи забезпечують максимальну гостроту зору, тому багато хто бажає коригувати зір саме такими виробами. Також вони максимально ефективні при складному астигматизмі, кератоконусі.

Сучасні нічні лінзи є саме жорсткими лінзами. Вони досить ефективні для зупинки прогресуючої короткозорості у дітей.

Навіть незважаючи на всі переваги жорстких лінз, вибір продукції залежить виключно від призначення і рекомендацій офтальмолога, тому завжди звертайтеся до перевірених фахівців і не купуйте їх самостійно.