Найчастіші помилки при використанні м'яких контактних лінз
Найчастіші помилки при використанні м

У складно повірити, але люди, які носять контактні лінзи кожен день, роблять багато помилок при їх використанні.

Які помилки найбільш популярні і до чого призводить безвідповідальне ставлення до використання лінз?

  1. Найвідомішою помилкою є самостійний вибір лінз без консультації лікаря. Зрозуміло, багато покупців бажають заощадити на вартості послуг офтальмолога і придбати розхвалені знайомими або розрекламовані вироби. Заощадивши на консультації медика, Ви ризикуєте підібрати продукцію, яка не відповідає особливостям Вашого зору або розміру очей. Якщо Вам пощастить, то Ви всього лише втратите гроші, а ось в гіршому випадку - нашкодите своєму здоров'ю.

  2. Не менш частою помилкою є порушення терміну носіння лінзи. Така самодіяльність дуже небезпечна. Лінзи повинні бути зручними під час всього терміну їх використання. Крім того, після закінчення терміну придатності лінзи, вона починає вбирати в себе безліч шкідливих мікроорганізмів, які можуть викликати інфекційні захворювання очей.

  3. Наступна популярна омана - лінзам не потрібен особливий догляд, достатньо відправити їх на ніч в розчин для лінз. Якщо Ваші лінзи розраховані на один місяць носіння, тоді їм буде досить вищеописаного догляду. Але якщо Ви придбали вироби щоквартальної заміни - не забувайте про їх щотижневої очищення ферментними очисниками.

  4. Не можна забувати і про таку помилку, як сон в лінзах, які для цього не призначені. Навіть найсучасніші лінзи, які добре пропускають кисень, в яких можна спати по кілька ночей поспіль, не здатні забезпечувати оптимальну кількість кисню. Крім того, підвищуються ризики інфекційних заражень, кератитів і кон'юнктивітів.

  5. Відмова від регулярного відвідування лікаря - ще одна поширена помилка. Відчуття, що у Вас все в порядку, не завжди є вірним, тому обов'язково відвідуйте офтальмолога 1-2 рази на рік. Така профілактика дозволить заздалегідь виявити можливу проблему і скоригувати лікування.

 

Записатися на прийом до офтальмолога або оптометрист можна за номером 050 504 60 10