Особливості догляду за контактними лінзами
Особливості догляду за контактними лінзами

Навряд чи щось може вплинути на якість життя людини більше, ніж якість зору! Саме тому ніколи не варто ризикувати здоров'ям власних очей. Успішний підбір, експлуатація і регулярний догляд за лінзами грають найважливішу роль в процесі збереження якості зору.

Які ж щоденні дії зобов'язані виконувати власники лінз?

  • Всі контактні лінзи необхідно промивати спеціальними розчинами. Завдяки таким діям на виробах не будуть накопичуватися смітинки, пил і різні відкладення. Процес очищення не складний - лінзу потрібно покласти на долоню, нанести пару крапель розчину і пальцем м'яко протерти обидві поверхні лінзи.

  • Наступний крок - дезінфекція. Важливо помістити лінзи в продезинфікований контейнер, наповнений відповідним розчином на 3-4 години. Варто пам'ятати той факт, що користуватися одним і тим самим розчином двічі не можна, адже він стане живильним середовищем для бактерій, що в подальшому може викликати різні запалення, свербіж та інші негативні реакції. Незважаючи на те, що багато розчинів підходять практично для всіх різновидів лінз, бувають і винятки, які залежать від компонентів розчину і матеріалу продукції. З цих причин, варто неодмінно радитися з досвідченим окулістом вибираючи потрібний засіб по догляду за лінзами.

Приділяйте особливу увагу очищенню контейнера:

  • коли лінзи вже одягнуті, вилийте використаний розчин

  • вимийте ємність свіжим розчином

  • залиште на свіжому повітрі до повного висихання

Лікарі рекомендують висушувати ємність повністю, адже небезпечні і шкідливі організми можуть існувати виключно у вологому середовищі. В ідеалі нові контейнери необхідно купувати один раз на місяць.

Бажаєте придбати нові лінзи? Досвідчені фахівці завжди чекають Вас в салонах оптик та медичних центрів Тревісо.