Обираємо м'які контактні лінзи: гідрогелеві чи силікон-гідрогелеві?
Обираємо м

М'які контактні лінзи є найбільш відомою і сучасної категорією лінз, які користуються величезною популярністю в багатьох країнах світу.

У наш час створено кілька типів МКЛ: гідрогелеві і силікон-гідрогелеві лінзи, які відрізняються за своїми характеристиками і властивостями.

Якого виробу варто віддати перевагу?

  • Гідрогелеві лінзи вперше з'явилися в 1960 роках. Їх з кожним роком удосконалюють все більше і більше. Чим примітна ця продукція? Ці лінзи відрізняються високим вологовмістом і відмінною здатністю притягувати воду. Завдяки цьому рогівка завжди зволожена і не пересихає. Однак є і недолік - невисока здатність пропускати кисень. Такі вироби можна носити лише в денний час, дозволяючи очам відпочити в нічний час. Гідрогелеві лінзи успішно коригують міопію, астигматизм і інші захворювання. Завдяки високій гнучкості, змочуваності та еластичності такі лінзи практично не відчуваються на очах і звикання до них відбувається досить швидко і безпроблемно. Особливу популярність серед гідрогелевої продукції завоювали біосумісні лінзи - вони не сприймаються оком як чужорідне тіло. Матеріал даних лінз прекрасно повторює властиві рогівці ока. Така продукція практично не дегідратується і мінімально накопичує відкладення, що підвищує комфортність їх застосування та спрощує догляд.
  • Силікон-гідрогелеві лінзи виникли набагато пізніше - в кінці 1990 років. Головна перевага даної продукції полягає у високому показнику киснепроникності, завдяки чому їх можна носити безперервно, навіть у нічний час без шкідливих наслідків для зорових органів. У більш ранні періоди такі лінзи мали невеликий недолік - низький ступінь змочуваності. Однак завдяки постійному вдосконаленню матеріалу, спеціальній плазмовій обробці лінз, дані проблеми були усунуті. Тепер ці лінзи не тільки мають високу гідрофільність, а й підвищену еластичність.

Яку продукцію вибрати, залежить лише від Ваших індивідуальних потреб і рекомендацій лікаря. Якщо Ви вирішили придбати висококласні м'які лінзи, тоді кращі екземпляри гідрогелевої та силікон-гідрогелевої продукції Ви зможете знайти в мережі оптик і медичних центрів Тревісо.