Що означає виготовити окуляри для дитини?
Що означає виготовити окуляри для дитини?

Виготовлення окулярів - дуже непростий і відповідальний процес для батьків. Щоб окуляри позитивно впливали на здоров'я малюка і викликали у нього бажання їх використовувати, ми рекомендуємо звертати увагу при виборі окулярів на кілька дуже важливих моментів.

  • Правильна посадка оправи. Носова кістка дитини формується до 14-16 років, а до цього часу вона плоска і невисока. Тому дуже важливо правильно розподілити вагу оправи на обличчі так, щоб згодом уникнути деформації носової перегородки. Для цього окуляри дитини повинні бути якомога легше, а дитина повинна відчувати себе в них комфортно.

  • Матеріал оправи. Дітям варто вибирати оправи з титану, сталі або пластику. Матеріал оправи обов'язково повинен бути міцним, легким і гіпоалергенним. У металевих оправах з рухомими носоупорами легко можна відрегулювати посадку оправи на обличчі, пластикові оправи підбираються відповідно до віку дитини і її індивідуальних параметрів.

  • Довжина завушника. Завушники в дитячих оправах обов'язково повинні охоплювати вухо дитини. Варто підібрати оправу так щоб окуляри не сповзали і не спадали з обличчя дитини. Існують оправи із спеціальним фіксатором, які утримують окуляри навіть у найактивніших дітей. Дуже важливо щоб окуляри не тиснули в скроневій області і не порушували кровообіг. Щоб завушники в окулярах не так сильно розбовтувалися коли дитина знімає їх однією рукою, варто звернути увагу на оправи з флексовими шарнірами.

  • Дотримання параметрів рецепта. Окуляри, виготовлені не за рецептом, можуть призвести до поганої видимості у дитини, ще більших порушень зору, поганій переносимості і внаслідок взагалі до відмови дитини користуватися окулярами. 

  • Форма окулярів. Найменшим ми рекомендуємо зупинити свій вибір на круглій формі окулярів. Така форма забезпечує гарне поле огляду, що особливо важливо для активних дітей.

  • Лінзи для окулярів. Ми рекомендуємо для виготовлення дитячих окулярів використовувати полімерну лінзу. Вона легше мінеральної (скляної) і більш стійка до механічних пошкоджень. Також на полімерну лінзу наносять спеціальні покриття, які виконують антистатичну, зміцнюючу, просвітлюючу та брудо-, водовідштовхувальну функцію.

Пам'ятайте! Окуляри для дитини - це не вирок! Тим більше що сучасні окуляри дуже навіть модні та стильні. Сьогодні дизайнери розробляють спеціальні лінійки оправ і аксесуарів, в дизайні яких можна знайти елементи або картинки улюблених персонажів з мультфільмів. Не забувайте, що окуляри повинні тішити дитину формою, кольором і бути комфортними. Тоді вона із задоволенням буде ними користуватися. А стильні футляри у вигляді машинок, м'ячиків, черевичків, з барвистими сюжетами не тільки збережуть окуляри Вашої дитини, але і потішать малюка яскравим дизайном!

 

Приходьте в салони оптик TREVISO! Нехай Ваші діти дивляться на світ з комфортом! Чекаємо на Вас!