Vidi smart glasses - передові технології в лікуванні амбліопії
Vidi smart glasses - передові технології в лікуванні амбліопії

Багатьох батьків хвилює питання здоров'я очей своїх дітей.

Досить поширеним захворюванням є амбліопія або синдром «ледачого ока» - погіршення зору, яке характеризується фрагментарною або повною втратою зорової функції одного ока. Здорова зорова система влаштована так, що зображення предметів потрапляє на центр сітківки обох очей в однаковій мірі. Людський мозок об'єднує два зображення в одне ціле і це називається бінокулярний зір. Завдяки бінокулярності людина може оцінювати глибину простору, відчувати об'ємність зображення, колір і форму.

При амбліопії одне око бачить зображення не таким чітким і контрастним. У цьому можна переконатися по черзі закриваючи кожне око.

Для того, щоб прибрати виникнення ефекту двоїння, мозок виключає слабозоре око з глядацького процесу, що може згодом привести до втрати зору або його значного погіршення.

 

Амбліопія найчастіше виникає у дітей в ранньому віці. Дуже важливо діагностувати захворювання на початковій стадії, оптимально до 5-ти річного віку, і за допомогою висококваліфікованих фахівців підібрати ефективні методи лікування амбліопії. Складність діагностики амбліопії полягає в тому, що дитина не розуміє, що бачить погано одним оком. Він сприймає отримується зображення за норму, адже немає з чим порівняти картинки.

Можна виділити основні симптоми амбліопії:

  • погана орієнтація в просторі;

  • порушення сприйняття кольору;

  • прогресування косоокості.

Лікування амбліопії процес складний і може мати кілька етапів. Необхідно «включити» ледаче око в зоровий процес і домогтися бінокулярного зору за допомогою тренування ока, що бачить гірше, підбору окулярної або контактної корекції і усунення косоокості.

Для того, щоб ледаче око включилося в роботу, найчастіше використовують метод оклюзії. За допомогою окклюдера закривається око, що краще бачить, тим самим мозок активізує функції амбліопічного ока.

На сьогоднішній день в Херсоні і Миколаєві існує інноваційний метод лікування амбліопії, який успішно довів свою наукову ефективність - окуляри із зміною оклюзій під електронним контролем - "Vidi Smart glasses". Це унікальний продукт, який допоможе вирішити проблему без неприємних відчуттів для дитини. Лінзи в Vidi Smart glasses затемнюются і просвітлюються з певним інтервалом. При налаштуванні окулярів для ледачого ока встановлюється мінімальний діапазон - 20 секунд в затемненому і 40 секунд в прозорому стані. Це сприяє швидкій адаптації дитини до мінливого освітлення. Поступово час затемнення автоматично збільшуватиметься пропорційно - 30/30 і 20/20.

Окуляри з інтелектом Vidi Smart glasses:

  • абсолютно безпечні

  • виконані з гіпоалергенного полегшеного пластику

  • не створюють тиск на перенісся малюка

  • доступні в двох варіантах кольорів: для хлопчиків - блакитні, для дівчаток - рожеві

Такі окуляри можна купити в діоптрійному сегменті +/- 12 дптр. Заряджаються вони від звичайного зарядного пристрою і можуть прослужити близько двох годин.

Vidi Smart glasses стали відмінним рішенням в лікуванні амбліопії для маленьких дітей, до яких неможливо застосувати традиційний метод оклюзії, і для тих, хто довіряє передовим технологіям в медицині.

 

Отримати детальну інформацію та купити Vidi Smart glasses в Херсоні можна в мережі оптик та медичних центрів Тревісо.