Окуляри для комп'ютера - корисно і стильно
Окуляри для комп

Життя сучасної людини складно уявити без комп'ютера. Більшість з нас можуть по кілька годин поспіль з інтересом вдивлятися в екран, не замислюючись про те, що це може призвести до погіршення здоров'я. Ми не будемо сьогодні розмірковувати про викривлення хребта, комп'ютерну залежність або тунельний синдром. У цій статті мова піде про те, як випромінювання від екранів ПК впливає на якість зору і як зберегти його гостроту за допомогою спеціальних засобів.

Комп'ютерні окуляри - засіб захисту очей від синього світла монітора. Завдяки спеціальному покриттю їх лінзи знижують навантаження на зоровий нерв і допомагають зняти втому з очей. Це дуже важливо для тих, хто за родом діяльності проводить перед екраном комп'ютера більше 2 годин на день.

Правильно підібрані комп'ютерні окуляри здатні на довгі роки продовжити молодість очей. А ось економити на цьому аксесуарі і купувати «безіменні» окуляри в сумнівних місцях ми не рекомендуємо. Це може призвести до серйозних проблем із зором.

Пам'ятайте, що окуляри для комп'ютера - це не просто окуляри «з жовтими стеклами» або стильний аксесуар в дорогій оправі. Всі ми індивідуальні, і окуляри для роботи повинні враховувати не тільки особливості зору кожної людини, але і відповідати певним вимогам:

  • Відповідність навантаженню. Комп'ютери використовуються для різних цілей: для читання, ігор, роботи з фотографіями та інших видів діяльності. Як Ви розумієте, навантаження на очі при динамічній грі і вдумливому сконцентрованому читанні абсолютно різна.

  • Консультація офтальмолога. Без цього пункту придбання окулярів перетворюється в ризиковану витівку, яка, в кращому випадку, не дасть ніякого результату. Досвідчений офтальмолог перевірить зір і правильно підбере окуляри, які підійдуть саме Вам.

  • Якісні лінзи. Обов'язковою умовою є здатність лінз посилювати контраст і покращувати передачу кольору. Цій вимозі відповідають лінзи, вироблені в Німеччині, Франції, Італії, Японії.

  • Зручна і якісна оправа. Важливо, щоб оправа була також красивою і підкреслювала індивідуальність. Таке поєднання дозволить отримати справжнє задоволення від покупки.

 

Як ми бачимо, покупка окулярів для комп'ютера - це відповідальна подія. Наші фахівці готові допомогти Вам підібрати якісні окуляри на будь-який смак і бюджет. Пам'ятайте, що тільки консультація офтальмолога може гарантувати отримання того результату, на який Ви розраховуєте. І, звичайно, пам'ятаєте про профілактику: треба відводити погляд від монітора щогодини на пару хвилин, приймаи вітаміни, виконувати гімнастику для очей і уникати стресів.