Міфи і неправдиві факти про зір
Міфи і неправдиві факти про зір

Існує безліч стереотипів про зір, в які вірять практично всі. Часто їх поширюють непрофесіонали, які не мають достатніх знань у цій області. Коли ми віримо неперевіреній  інформації, ми можемо завдати шкоди власному здоров'ю.

  • Вважається, що як тільки людина одягає окуляри перший раз, вона приречена носити їх все життя.Така думка помилкова. Поки Ви відкладаєте використання окулярів, зоровий апарат сильно напружується і стрімко погіршується зір. Окуляри допомагають знизити напругу і відновити зір (в деяких випадках).

  • Зір псується через близьку відстань до телевізора або монітора. Екран будь-якого пристрою негативно впливає на очі, втомлюючи їх. Але факт того, що саме відстань є причиною погіршення зору, не доведений.

  • Багато читати - шкідливо для очей. Цей факт помилковий, адже очі втомлюються не під час читання взагалі, а в певних умовах: в темряві, наприклад, або транспорті. Також наукове дослідження показало явну перевагу паперових книг перед читанням на рідкокристалічних екранах.

  • Сонцезахисні окуляри повністю захищають очі від ультрафіолету. Оптика, що не забезпечена UV-фільтром, принесе більше шкоди Вашим очам. Підбираючи сонцезахисні окуляри, потрібно уважно вивчити всі характеристики.

  • Поганий зір передається генетично. Генетика безумовно впливає на якість і гостроту зору. Але якщо у батьків проблеми із зором, це не означає, що дитина обов'язково буде бачити погано. Більш того, спадкові проблеми можна уникнути, займаючись профілактичними процедурами з ранніх років. Зір батьків міг погіршитися через негативний вплив зовнішніх факторів, дії яких ніяк не позначаться на здоров'ї майбутніх поколінь.

  • Стіни зеленого кольору сприяють поліпшенню зору.Цей колір позитивно впливає на психіку, заспокоює і розслабляє людину. Для гарного самопочуття корисні прогулянки в парках і лісах. Але, на жаль, наукові дослідження не можуть підтвердити той факт, що зелений колір безпосередньо впливає на підтримання гарного зору.