Цікаві факти про сонцезахисні окуляри
Цікаві факти про сонцезахисні окуляри

Важливим аксесуаром теплого літа є якісні сонцезахисні окуляри. Цей виріб можна знайти в гардеробі практично кожної людини, але мало хто знає про те, як він з'явився і чому окуляри настільки популярні.

Виділимо найцікавіші і незвичайні факти про сонцезахисні окуляри:

1. Окуляри, які ми використовуємо в літню пору від сліпучого сонця, від самого початку створювалися як «зимовий» аксесуар. Вперше виріб було винайдено на Крайній Півночі для захисту очей від відблисків і блиску снігу. Виглядали вони досить оригінально, адже це були тонкі пластинки деревини або плоскі кісточки з тонкими щілинами для очей.

 

2. Звичну форму окуляри здобули тоді, коли їх виробництво почали європейці. Перша європейська партія була виготовлена ​​у Франції. Солдати, які воювали в Африці зобов'язані були носити сонцезахисні окуляри, скло яких оброблялися сажею і спеціальним лаком.

 

3. У США окуляри з затемненим склом є елементом амуніції поліцейських і військовослужбовців. Однак ці вироби відрізняються підвищеною міцністю, адже оправа виготовляється з вогнетривкого пластику, а лінзи можуть витримати навіть удар кулі. Головне призначення окулярів - захист від уламків, а також приховування погляду солдата, який може видавати паніку.

 

4. Затемнені окуляри в 20-му столітті активно почали носити кінозірки і відомі виконавці. Вважали, що це необхідно щоб сховатися від надокучливих фанатів. Насправді, актори страждали від сильного впливу ультрафіолету, що виробляється найпотужнішими лампами і прожекторами. Сонцезахисні окуляри захищають очі від подразнення, пересихання або приховують почервоніння очей.

 

5. Одні з найоригінальніших окулярів були виготовлені компанією «Shiels Jewellers». На виробництво виробу було витрачено цілих 5 років, зате лінзи даних окулярів були зроблені зі справжніх дорогоцінних смарагдів, а оправа - з чистого золота і діамантів. Найкоштовнішими були визнані окуляри від компаній «De Rigo Vision» і «Chopard». Їх розробка була інкрустована діамантами в кількості 51 штука, а кінчики завушників створені з 24-каратного золота.

Ось такі ось цікаві факти трапляються в оптичній сфері! Читайте більше, дізнавайтеся нове кожен день і не забувайте берегти свій зір.