Окуляри для дітей в Херсоні: корисні поради батькам
Окуляри для дітей в Херсоні: корисні поради батькам

Дитячі проблеми із зором завжди були предметом підвищеної турботи батьків. Особливо актуальна ця проблема в останні роки, тому все частіше малюки та їхні батьки звертаються за допомогою до офтальмолога. Зазвичай після виявлення того чи іншого відхилення, лікар призначає спеціальний засіб корекції - окуляри чи лінзи.

Яким же основним вимогам повинна відповідати дана продукція, щоб не нашкодити малюкові?

  • Окуляри потрібно купувати тільки після консультації фахівця

  • Потрібен спеціальний рецепт

  • Купувати тільки в спеціалізованих оптиках і салонах, які мають всі сертифікати якості виробів. Ні в якому разі не можна купувати такі товари на ринках або в сумнівних магазинах, адже неякісні лінзи можуть значно погіршити існуючу проблему.

  • Важливо враховувати матеріал, з якого будуть виготовлені лінзи для дитячих окулярів. Ми категорично не рекомендуємо встановлювати скляні лінзи в дитячі окуляри, так як скло - дуже крихкий матеріал, а діти дуже активні і рухливі. Окуляри можуть стати травмонебезпечними для Вашої дитини. Крім того, скло набагато важче пластика. Наші фахівці рекомендують віддавати переваги полікарбонатному і акриловому пластику. Саме ці матеріали дуже міцні, легкі і не спотворюють зображення. Але і тут є свої особливості: акриловий пластик легко дряпається, тому його не варто вибирати для дітей молодше 12 років, а ось окуляри з полікарбонатного пластику підійдуть малюкам ідеально.

  • Якість оправи. Цей елемент повинен відрізнятися підвищеною міцністю і хорошою фіксацією лінзи. Також вони не повинні тиснути на віскі або спадати через неправильно обраного розміру. 

  • Зверніть увагу і на матеріал оправи: якщо дитина схильна до алергії, тоді відмовтеся від металевої оправи (з нікелем), вибравши пластикову, поліамідну або титанову.

  • З огляду на той факт, що основна вага виробу доводиться на перенісся дитини зупиніть свій вибір на еластичних і регульованих носоупорах, які будуть добре прилягати і рівномірно розподіляти навантаження на ніс.

  • Зверніть увагу на конструкцію і довжину заушников. Вони ні в якому разі не повинні тиснути на бічну поверхню голови! Цей елемент багато в чому визначає комфортність носіння і стабільність положення на обличчі.

Не забувайте і про те, що дитячий зір може змінюватися з дуже високою швидкістю, тому відвідувати офтальмолога важливо кожні півроку, а іноді й частіше. За цей час старий виріб може втратити необхідний ефект і Вам знову потрібно купувати окуляри для дітей в Херсоні, але вже за іншим рецептом.

 

Чекаємо Вас і Ваших дітей в оптиках і медичних центрах Тревісо.