Вибираємо оправу для окулярів за формою обличчя
Вибираємо оправу для окулярів за формою обличчя

Окуляри - це дуже модний і сучасний аксесуар, який не тільки коригує недоліки зору, але і є частиною стилю людини. Для того, щоб новенькі окуляри правильно доповнювали образ і не псували загальне враження, необхідно знати основні правила вибору оправи в залежності від типу особи. Стилісти і дизайнери розробили кілька корисних рекомендацій для пошуку ідеальної оправи, яка стане гідною прикрасою елегантного і продуманого образу.

Овальне обличчя. Вам пощастило, адже саме ця форма практично не має ніяких обмежень при виборі та купівлі оправи. Єдине важливе правило: бічна лінія оправи неодмінно повинна збігатися з найбільш широкою частиною особи або трохи виступати за її межі, а верхня лінія повинна збігатися з вашою лінією брів. Покупцям з овальною формою обличчя добре підійдуть овальні, круглі, продовгуваті оправи, авіатори, метелики і котячі оправи. Уникайте надмірно крихітних або масивних оправ, які можуть порушувати баланс.

Кругле обличчя. Придивіться до довгастим оправ з гострими зовнішніми кутами, які піднімаються до скроневої частини - кішки, метелики; окуляри з тонкими, високими дужками і вузькою перемичкою, прямокутні та квадратні оправи.

Квадратне обличчя. Ідеальним варіантом стануть авіатори або великі круглі, овальні окуляри, кішки і метелики, великі моделі окулярів з малюнками по верхньому краю, окуляри без оправи.

Прямокутне обличчя. Необхідно додати обсягу. Саме тому власницям такої форми варто вибирати авіатори, круглі і великі оправи. Необхідно відмовитися від маленьких і вузьких оправ, адже вони ще сильніше витягають форму особи.

Ромбоподібне обличчя. Можна вибирати всілякі моделі, які зменшують вилиці і розширять лоб. З цих причин їм категорично забороняється носити оправи з гострими куточками, оправи ширше скул і вузькі моделі. Ідеальним вибором стануть овальні, квадратні, розширені до низу оправи і окуляри-крапельки.

Трикутне обличчя. Для звичайного трикутника добре підійдуть моделі, котрі відволікають від великого підборіддя - окуляри з полуобідковою оправою без нижньої частини, широкі дужки, декорована верхня частина. Для перевернутого трикутника варто звертати увагу на оправи з широкою нижньою частиною, легкі окуляри без обідка.

Якщо Ви хочете придбати високоякісні оправи для окулярів, тоді Вам неодмінно потрібно відвідати мережу оптик та медичних центрів Тревісо. Ми можемо запропонувати величезний вибір готових виробів для будь-якого типу обличчя.

 

Приходьте в оптики Тревісо - і Ви все побачите самі!