Особливості та переваги сонцезахисних лінз
Особливості та переваги сонцезахисних лінз

Важко знайти людину, яка хоч раз не користувався сонцезахисними окулярами.

При покупці люди звертають увагу на такі критерії:

  • зовнішній вигляд в даних окулярах,

  • доступна ціна

Але бюджетні окуляри можуть завдати Вашим очам шкоди, а більш дорогі, але якісні допоможуть зберегти здоров'я очей від негативного впливу сонячних променів.

У наш час лінзи бувають абсолютно різних кольорів, і, в залежності від кольору, змінюється їх призначення. Зазвичай люди купують сонцезахисні окуляри виходячи з модного дизайну, привабливого зовнішнього вигляду в цих окулярах. А в останню чергу вони думають про захист своїх очей від ультрафіолету.

Що таке «світлопропускання»?

Існують певні стандарти, за якими фільтри сонцезахисних лінз діляться на 5 категорій:

  • 0 рівень - проводять 75-99,9% світла (майже прозорі). В основному використовуються в приміщенні;

  • 1 рівень - проводять 45-75% світла (тільки слабо забарвлені лінзи). Мінімальний вплив сонця;

  • 2 рівень - проводять 20-45% світла (середня інтенсивність). Використовується при помірній активності променів;

  • 3 рівень - проводять 10-20% світла (сильно забарвлені лінзи). Високий рівень сонячного випромінювання;

  • 4 рівень - проводять 5-10% світла (дуже тонкі, глибоко забарвлені лінзи). Максимальне сонячне випромінювання;

Щодня на нас впливає два типи випромінювання, які можуть викликати серйозні проблеми із зором. Це ультрафіолетові (УФ) і інфрачервоні промені. Іноді гірше придбати неякісні окуляри і думати, що вони Вас захищають, ніж зовсім відмовитися від носіння окулярів. Для впевненості найкраще купувати окуляри в спеціалізованому місці після консультації у експерта. Сонцезахисні окуляри, підібрані професіоналами своєї справи, допоможуть забезпечити Вам гарне зорове сприйняття світу (чіткість і контрастність) і забезпечити комфорт при їх використанні.

 

Колір має значення!

Окуляри не обов'язково повинні бути тільки з чорними лінзами, існує безліч інших кольорів. І кожен з них відповідає певному застосуванню в повсякденному житті. Світло, яке нам видно - це тільки один з видів сонячного впливу, під яке потрапляють наші очі.

На даний момент існує маса різноманітних лінз на будь-який смак і колір, таких як представлені нижче:

  • Смарагдові і коричневі лінзи ідеально стримують яскраві промені сонця. Відмінно підсилюють контрастність сприйняття - це робить їх ідеальними окулярами для водіїв.

  • Графітові і чорні лінзи є універсальними. Можна вдягати їх на пляж і для міських прогулянок. Вони добре підійдуть для автолюбителів і рибалок через те, що не спотворюють сприйняття кольору і захищають від занадто яскравого випромінювання сонця.

  • Помаранчеві окуляри використовують за помірної сонячної активності. В основному їх надягають для міста, не рекомендують використовувати для пляжу. Мінус цих окулярів в тому, що при їх носінні колірна гамма не збігається з реальністю.

  • Сині лінзи: все виглядає так, як є насправді. Світлі лінзи ні в якому разі не можна надягати на море!

  • Жовті лінзи відмінно підійдуть водіям авто за їх здатність покращувати видимість в тумані. Очі значно менше втомлюються при носінні цих окулярів. Єдиний мінус - в дуже яскраві сонячні дні Ви будете відчувати себе некомфортно.

  • Рожеві лінзи: варіант для міста і помірного сонця. Цей тип лінз в основному вибирають любителі чогось оригінального.

 

Підібрати окуляри для всіх випадків життя - не так вже й просто, і кожна людина має індивідуальний підхід до вибору лінз. Які б окуляри Ви не купили, головне здоров'я та безпека ваших очей. Не варто забувати, що якими б надійними не були окуляри, не варто дивитися на сонце прямо.

 

Приходьте в мережу оптик та медичних центрів Тревісо - і досвідчені оптик-консультанти допоможуть підібрати ідеальні окуляри для Вас.