Правила догляду за сонцезахисними окулярами
Правила догляду за сонцезахисними окулярами

Сонцезахисні окуляри - необхідний аксесуар, який зайняв своє місце в світі моди і користується великим попитом серед різних груп споживачів. Виробники і дизайнери зі світовим ім'ям пропонують широкий вибір очококулярів різних видів, кольорів і розмірів. Щоб цей аксесуар прослужив Вам не один сезон, слід дотримуватися деяких простих, але потрібніих правила по догляду.

Головне правило - носити сонцезахисні окуляри в потрібномупотрібно в футлярі або чохлі, щоб уникнути подряпин на оправі або лінзах. Чи нНе кладіть окуляри до ключів, шпилькиок іта інших речей, які можуть пошкодити їх.

Слідкуйте за чистотою лінз, протирайте їх у міру необхідності. Для цього найкраще скористатися спеціальною серветкою, яка призначена для оптичних лінз. Якщо немає такої можливості, можна взяти будь-яку серветку, але обов'язково чисту і м'яку.

Якщо лінзи покритізі спеціальним напиленням або чимось прикрашені, промивайте їх тільки за допомогою спеціального розчину, який не впливатиме на зовнішній вигляд.

Звичайні лінзи можна промивати під проточною водою, використовуючи миючий засіб або невелику кількість шампуню. Після цього потрібно добре промити від мильного розчину і насухо витерти.

Пам'ятайте, що поверхня лінз і оправ схильна до впливу зовнішніх подразників. Тому якщо, наприклад, окуляри впали в бруд або калюжу і встигли висохнути, не витирайте їх сухою серветкою - зробите тільки гірше. Це ж стосується і виступилазалишків морської солі, яка може зіпсувати зовнішній вигляд Вашого аксесуара.

Якщо Ви помітили, що дужки окулярів розслабилися і розкриваються дуже легко і вільно, можливо, варто підкрутити гвинтики механізму. Також можна підігнути самі дужки, якщо вони дуже розтягнуті і приносять відчуття дискомфорту.