Догляд за контактними лінзами
Догляд за контактними лінзами

При носінні контактних лінз довгого носіння (місячних, двотижневих, квартальних, тощо) необхідно пам’ятати про обов’язкову процедуру догляду за контактними лінзами. Правильно встановлений догляд допомагає запобігти інфікуванню очей та дискомфорту. Лікар-офтальмолог в нашому офтальмологічному центрі Тревісо може надати чітку інструкцію для користування контактними лінзами враховуючи ваші особливості очей. Ми підготували  для вас поради , які завжди допоможуть вам і будуть нагадувати, як важливо доглядати за лінзами.

Правила 5-ти «Так» та «Ні»

Ми підібрали топ- 5 "так" та "ні" - це важливі правила яким потрібно слідкувати завжди.

ТАК:
1. Гігієна ваших рук. Перед тим, як одягти та зняти контактні лінзи вимийте руки.
2. До та після носіння обов’язково промивайте лінзу розчином.
3. Зберігайте контактні лінзи у спеціальному контейнері.
4. Щоденно використовуйте тільки свіжий розчин.
5. В дорозі використовуйте міні пляшки з розчином для вашої зручності.

НІ:
1. Водопровідна та мінеральна вода для очищення лінз - табу.
2. Кінчик пляшки брати руками - табу.
3. Змочувати лінзу слиною - табу.
4. Одягати лінзи після макіяжу - табу, тільки до.
5. Міксувати різні розчини або переливати з пляшки в пляшку - табу.

Важливий крок у догляді за лінзами- очищення. Щоб зменшити кількість ліпідних та білкових відкладень, покладіть лінзу на долоню і потріть її пальцем, але дуже обережно. Існує багато мультифункціональних та пероксидних розчинів, які гарантують дезинфекцію контактних лінз і дозволяють не протирати лінзу. Але слід запам’ятати і виробити в собі звичку завжди протирати ваші лінзи розчином. Це дозволить вам зберігати лінзи більш чистими, а очі здоровими. 

ВАЖЛИВО: алкоголь, оцет, сода, або інші миючі засоби – для догляду за лінзами не можна використовувати, вони небезпечні для ваших очей.

Очищення лінз проходить тільки завдяки правильно підібраним розчинам. До того ж, щоб уникнути запалення ока та ускладнень здоров`я, не відчувати дискомфорт і насолоджуватися носінням контактних лінз, потрібно пам`ятати ,що не можна носити лінзи після закінчення терміну придатності.

Які існують розчини для контактних лінз?

Вірно підібрати розчину для контактних лінз згідно вашим особливостям очей, ритму життя, звичкам – допоможе лікар офтальмолог. 

ЦІКАВО ЗНАТИ: для носіїв одноденних контактних лінз, розчин не потрібен. 

Мультифункціональні розчини

Такі розчини використовують для  зберігання , очищення, промивання та дезинфекції всіх типів контактних лінз. В їх складі міститься зволожуючий компонент для більшої вологості та невелика кількість консервантів для стерильності на підтримки терміну придатності .

Пероксидні розчини

Пероксидні розчини – мають функцію найглубокішого очищення на відміну від многофункціональних Спосіб очищення проводиться в спеціальному контейнері з каталістичним диском, а час очищення контактних лінз повинен бути не менше 6-ти годин. Перевага пероксидного розчину – відсутність консервантів та 99,8% очищення лінзи від забруднення.

Зберігання контактних лінз

Контейнер для контактних лінз - основна частина постійного догляду за лінзами, його потрібно тримати в чистоті.  У звичайному режимі догляду, важливо робити заміну контейнера кожні два-три місяці , обов’ язково регулярно промивати і чистити зовнішню поверхню. Свіжий розчин, який потрібно використовувати щодня для збереження контейнера чистим.  
Інтернет- магазин Тревісо пропонує вам великий вибір контейнерів, дорожніх наборів для контактних лінз та безліч розчинів для очищення. Замовляйте онлайн.