Прості поради щодо догляду за очковою лінзою
Прості поради щодо догляду за очковою лінзою

Ми часто звертаємо увагу на забрудненність очкових лінз у користувачів окулярів , задаючи собі питання: як можна носити такі брудні лінзи. Деякі починають витирати пальцями, рукавом, краваткою і взагалі тим, що є під рукою. Можливо не всі знають, як правильно доглядати за лінзами. Спробуємо розглянути всі особливості по догляду за сучасними очковими лінзами.
При повсякденній експлуатації на лінзах утворюються різні забруднення, які знижують світлопропускання, погіршують зовнішній вигляд та можуть пошкодити поверхню. 

Не дивлячись на всі старання виробників, самоочищующих лінз винайти поки не вдалося. А це означає, що пил, бруд, виділення потових залоз, частинки відлущеної шкіри в більшій мірі осідають на поверхні лінз, чим і знижають оптичні властивості. 

Рекомендуємо використовувати Серветки з мікрофібри бо вони:

  • Краще рішення для очищення лінз, частинки забруднень втягуються всередину волокон і утримуються там. 
  • Сила тиску на лінзи в цьому випадку мінімальна 
  • Ймовірність виникнення подряпин набагато менша
  • Краще очищення від жирових відбитків пальців

Не рекомендуємо: 

  • Етиловий спирт - використання в якості основного реагента може призвести до пошкодження покриття і спровокувати відшарування.
  • Папір, паперові рушники - можуть містити тверді частинки пилу, які здатні подряпати поверхню лінзи при протиранні. Вологі паперові серветки не здатні ефективно видаляти олію, жир та відбитки пальців.
  • Тканина одягу- яким би м'яким та чистим не здавався одяг , він може містити частинки твердого пилу, які можуть подряпати лінзи. Дослідження показало, що 52% людей, які носять окуляри протирають лінзи саме одягом, а це є звичайною шкідливою звичкою.
  • Засоби для миття посуду- більшість з сучасних засобів мають здатність руйнувати оптичні покриття лінз. 
  • Рідкі засоби для чищення скла - подібні засоби мають лужну реакцію і можуть пошкодити поверхню лінз , вони не призначені для очищення лінз з органічних матеріалів.

Пам'ятка для тих ,хто користується окулярами
1. Промити окуляри під проточною водою. Якщо лінзи дуже забруднились , можна використати мильний розчин з pH-нейтральною формулою.
2. Обережно відполірувати окуляри серветкою з мікрофібри. Яку можна прати, при температурі не вище 40С без додавання кондиціонеру.