"Розумні лінзи" - фотохроми
"Розумні лінзи" - фотохроми

Втомився по 10 разів міняти окуляри? Не знаєш, куди покласти футляр? Є рішення! 2 в 1 - це унікальні лінзи "хамелеони".

 

Фотохромні лінзи або "хамелеони" - це оптичні лінзи, які темніють під впливом ультрафіолету.

У приміщенні вони залишаються світлими, прозорими, а на вулиці затемнюются.

В 1991 році компанії PPG Industries та Essilor International разом розробили технологію Transitions. З її допомогою фотохромні елементи почали не просто наносити на поверхню, а вводити в товщу лінзи на глибину 0,1-0,15 мм. Сьогодні більшість фотохромних лінз роблять саме за цією технологією.

Затемненість хамелеонів залежить від кількості сонячного світла, яке потрапляє на них. Нанесені на лінзи фотохроми поглинають ультрафіолетові хвилі, і, за рахунок цього, змінюють свою структуру. Їх молекули перебудовуються таким чином, що окуляри змінюють забарвлення. Чим більше світла потрапляє на лінзи - тим темніше вони стають.

 

Окуляри-хамелеони виконують відразу кілька функцій, завдяки чому замінюють кілька різних засобів корекції.

Коригують зір. Фотохромне покриття можна нанести на лінзи з будь-якою кількістю діоптрій. Виробники користуються цим, щоб створювати окуляри для людей з короткозорістю, астигматизмом і пресбіопією (вікова далекозорість).

Захищають очі від напруги. На сонці хамелеони можуть затемнюватися. Вони не пропускають яскраві світлові промені, завдяки чому сонячне світло перестає сліпити очі. Це захищає людину від зорової перенапруги і появи мало естетичних зморшок навколо очей.

Захищають від ультрафіолету. Окуляри з фотохромними лінзами не дають ультрафіолетовим хвилях потрапляти на кришталик та сітківку. Це перешкоджає розвитку катаракти, дистрофічних захворювань сітківки та іншим хворобам очей.


 

Цікаві факти про фотохромні лінзи

1) Більшість фотохромних лінз для окулярів бувають лише двох кольорів - сірого та коричневого. Іноді - зеленого.

2) Варіативність ступеню затемнення різна - від невеликої (10-15%) до сильної (85-90%).

3) фотохроми не підходять для водіння. У більшості моделей фотохромних окулярів не спрацьовують закладені в них властивості, якщо вони використовуються в салоні сучасних автомобілів. Причина в тому, що автомобільне скло зараз створюється за технологіями, які дозволяють йому практично повністю поглинати УФ-випромінювання. Отже, до поверхні фотохромних лінз окулярів водія не доходить каталізатор, потрібний для запуску механізму затемнення в них. Винятком є ​​спеціально розроблені для водіїв лінзи DriveWear, що реагують на короткі хвилі сонячних променів синього спектра.

4) Фотохромні лінзи для окулярів бувають як скляні (мінеральні), так і пластикові (полікарбонатні).

 

Фотохромні лінзи - відмінний варіант для корекції зору і захисту очей від ультрафіолету. Запрошуємо Вас в наші салони оптики Treviso в Херсоні, Миколаєві, Скадовську, Голій Пристані, Олешках. У нас великий вибір фотохромних лінз.

 

Приходьте і все побачите самі!