В чому причина безсоння? Або постійний вплив синього світла
В чому причина безсоння? Або постійний вплив синього світла

"Чому ми все частіше страждаємо від безсоння?" - це питання, яке почало хвилювати не тільки покоління людей поважного віку, а й молодь. У чому ж причина? Відповідь виявлена! Давайте розбиратися ...

Сучасна наука довела, що однією з головних причин безсоння на сьогоднішній день стало використання електронних девайсів перед сном. Це може серйозно нашкодити здоров'ю людини. Як саме? Виявляється, синє світло, що випромінюється електронними девайсами, негативно впливає на циркадний ритм. Зміни циркадного ритму, в свою чергу, призводять до погіршення самопочуття людини і знижують ефективність її діяльності.

Для довідки! 95% населення розвинених країн закінчують свій день, використовуючи електронні девайси: планшети, комп'ютери, смартфони, електронні книги. 

В чому причина негативного впливу синього світла на здоров'я людини?

Зорові рецептори людини з наступом темряви посилають мозку сигнал, який дає старт процесу синтезу мелатоніну (гормону сну), під впливом якого людина засинає. Синє світло, що випромінюється електронними девайсами, пригнічує вироблення епофізом даного гормону. В результаті циркадний ритм здатний не тільки порушитися, але і змінитися.

Особливо гостро дана проблема почала відчуватися в останні роки! Причиною стало поширення енергозберігаючих люмінесцентних ламп, які замінили звичайні лампи, а також наповнення наших осель електронними пристроями з рідкокристалічними екранами. Як результат, механізм, який відповідає за регулювання чергування сну і неспання в нашому організмі, почав працювати з порушеннями.

 

Що робити, щоб не втратити сон і не потрапити під негативний вплив синього світла?

Відповідь очевидна! Можна усунути джерело проблеми - виключити використання всіляких гаджетів і інших електронних приладів, що випромінюють синє світло. Але для сучасної людини на сьогоднішній день це досить складно.

Провідні світові компанії «кинули виклик» синьому світлу і його негативному впливу на здоров'я людини.

Винаходами в оптичному світі стали спеціальні засоби захисту від синього світла - лінзи для окулярів з покриттям, яке блокує синє світло.

Лінзи з оптичними покриттями, що блокують синє світло (окуляри від синього світла). Для запобігання придушення вироблення мелатоніну синім світлом провідні світові оптичні компанії винайшли спеціальні лінзи, які блокують синє світло:

  • DuraVision BlueProtect - компанія Carl Zeiss Vision (Німеччина);

  • Crizal Prevencia - компанія Essilor International (Франція);

  • Blue Control - компанія Hoya Vision Care (Японія)

Які додаткові властивості лінз із захистом від синього світла?

Лінзам, створеним для блокування синього світла, крім основного ефекту, характерні додаткові переваги. На дані лінзи нанесено спеціальне надміцне багатошарове покриття, яке захищає лінзу від ушкоджень, відштовхує воду, пил, жирові відкладення і подовжує термін експлуатації.

Детальніше про переваги і властивості даних лінз питайте у оптиків-консультантів салонів оптики «TREVISO».

Спеціальні програми - програми, що змінюють в залежності від часу доби спектральний склад випромінюваного гаджетами світла так, щоб він максимально був схожий на склад природного світла. В результаті, навіть після використання електронного девайса в нічний час людина може спокійно заснути і ніщо не буде її турбувати.

 

Подбайте про свої біоритми і біоритми своїх близьких!

Чекаємо Вас в салонах наших оптик!