Літня профілактика зору для дітей. Чому так важливо та необхідно?
Літня профілактика зору для дітей. Чому так важливо та необхідно?

Невід'ємною частиною нашого життя є зір. Так важливо вберегти і захистити дітей від хвороб очей і погіршення зору, адже організм дитини ще формується та знаходиться під впливом різних подразників. На даний момент фахівці всього світу рекомендують приводити на огляд своїх діток мінімум раз на рік. За останні роки статистика показала, що через шкідливий вплив телевізорів, комп'ютерів і великого навантаження в школі, дитячий зір падає так само сильно, як і у дорослої людини.

Регулярні відвідування офтальмолога допоможуть вчасно запобігти можливим захворюванням. Кваліфікований фахівець завжди призначить хороше лікування і безумовно зробить все, щоб Ваш малюк був здоровий!

Зір дитини щодня піддається напрузі і втомлюється, а різні гаджети ще більше посилюють цей стан.

ПОРАДА! Варто обмежити свою дитину від користування гаджетами або проведення часу з різними девайсами!

 

Порушення зору у дітей: основні симптоми

Основними симптомами при можливому порушенні зору, на які варто звернути увагу, є:

  • Головний біль

  • Погана постава

  • Болі в скронях

  • Швидка втомлюваність

  • Труднощі у фокусуванні погляду

  • Почервоніння і подразнення слизової оболонки ока

ПОРАДА! Коли з’являються перші симптоми, рекомендується відвідати дитячого лікаря-офтальмолога. Не варто очікувати поліпшення і тим самим посилювати проблему. Спеціаліст проведе потрібне обстеження, призначить профілактичне лікування або, в залежності від складності захворювання і стану очей, більш глибоке.

 

Профілактика зору у дітей: основні аспекти

Існує ряд правил, який допоможе підтримати хорошу гостроту зору Вашої дитини. В першу чергу потрібно звернути увагу на умови його робочого місця (правильне освітлення, відстань між дитиною і підручниками, посадку за робочим столом). Не варто забувати про раціональне харчування і гігієну органів зору (гімнастика для очей і зоровий режим дитини). Свіже повітря, прогулянки і активні види спорту - одні з головних аспектів здоров'я і унікальна можливість "перемкнути" увагу дитини від гаджетів.

Фахівці рекомендують займатися оглядом та лікуванням дитини в літній період. Саме влітку дитячий організм максимально розслаблений і готовий до лікування та профілактики. Дитині не потрібно ходити в школу і це спрощує відвідування лікаря.

Лікування зору у дітей: види, рекомендації, особливості

Існує два види лікування: консервативне і оперативне. До оперативного лікування рекомендується вдаватися тільки у важких і незворотних випадках. Саме тому фахівці всього світу рекомендують консервативне лікування в першу чергу. До такого відносять:

  • корекцію зору окулярами, лінзами

  • гімнастика, масаж очей

  • апаратне лікування

Апаратне лікування є одним з найбільш ефективних і доступних методів на сьогоднішній день. Це лікування проводиться безопераційно і безболісно. Кваліфікований фахівець буде проводити з дитиною заняття в окулярах і без, на спеціальних установках, з різними програмами і навантаженнями на очі. В середньому дитині потрібно від 5-ти до 10-ти сеансів, залежно від складності захворювання і стану зору. Вчасно звернувшись до фахівця, Ви не тільки зможете вберегти свою дитину від хвороб і погіршення зору, але і збережете безцінне здоров'я!