Окуляри віртуальної реальності Zeiss VR One
Окуляри віртуальної реальності Zeiss VR One

Всесвітньо відома компанія Zeiss йде в ногу з часом, а іноді сама задає темп та створює тенденції. Після того, як Google Cardboard і Samsung Gear VR представили системи віртуальної реальності, Zeiss випустив свій продукт - окуляри віртуальної реальності Zeiss VR One, який підтримується двома моделями смартфона - Apple IPhone6 ​​і Samsung Galaxy S5.

Дизайн окулярів Zeiss VR One практично ідентичний Samsung Gear VR- це маска з пластику білого кольору з чорними вставками і тонованим щитком з панеллю для установки смартфона. Сама конструкція дуже зручна. Є все необхідне для гарнітури смартфона. На даному етапі окуляри Zeiss VR One доступні поки що на платформі Apple IPhone 6 і Samsung Galaxy S5, але в подальшому планується розширення співпраці з іншими компаніями, які виробляють телефони з діагоналлю екрана 4,7 і 5,2 дюйма.

Окуляри Zeiss VR One дуже комфортні для користувачів. М'який ущільнювач з поролону охоплює обличчя так, що під маску можна надягати власні окуляри, а отвори в корпусі добре вентилюються і не дають лінзам запотівати.

Творці Zeiss VR One передбачили зручну конструкцію ремінців, які фіксують на голові прилад таким чином, що вага розподіляється рівномірно і користувач не відчуває тяжкості.

Щоб зануритися в світ віртуальної реальності з Zeiss, необхідно тільки завантажити на свій смартфон додаток VR One Media. Для управління віртуальною реальністю не потрібно ніяких додаткових девайсів. Ви всього лише розташуйте свій телефон навпроти лінз і все, справа за технологіями.

Інтерфейс окулярів VR One Media схожий на частину сфери, на яку виводиться VR- додатки App Store. Він може працювати в звичайному (портретному) режимі.

Для переходу в режим віртуальної реальності потрібно перевести смартфон в горизонтальне положення. Додатки можна вибрати поворотом голови. Коли вибір додатка зроблений, смартфон виймається, переходить в звичайний режим і після цього можна завантажити потрібну програму для віртуальної реальності. Цей момент є не зовсім зручним.

Існують спеціальні програми для VR One і додатки, які сумісні з нею. Складнощі виникають при використанні останніх. Так само не зовсім може влаштувати якість картинки з дисплея iPhone 6. Зображення недостатньо чітке і контрастне.

В цілому окуляри VR One - це якісний, зручний девайс для занурення у віртуальну реальність.

Перевагою є можливість використання з власними окулярами і достатня кількість смартфонів, з якими програма сумісна.

Проблема полягає в якості програмного забезпечення і додатків для цих окулярів. Але це тільки створює грунт для винахідників, які готові на творчі експерименти для розвитку такої цікавої та захоплюючої галузі - віртуальна реальність.
 

Оскільки в Україні VR One в роздрібний продаж надходити не буде, потрапити у віртуальний світ можливо в мережі оптик Тревісо в Херсоні та Миколаєві.