Как избежать сухости и перенапряжения глаз
Как избежать сухости и перенапряжения глаз

Сучасний спосіб життя не можливо уявити без цифрових гаджетів. В наш час ми годинами можемо дивитися в комп’ютер, телефон та інші пристрої. Тому наше око втомлюється, йому недостатньо вологи , ми практично не моргаємо. Що можна зробити для збереження здоров'я ваших очей?  Ми зібрали поради для  людей будь-якого віку, як зберегти здоров'я  очей та дати їм відпочити.

1.Кліпайте

Сухість очей може бути викликана рідкісним кліпянням, особливо коли ми недостатньо часто закриваємо повіки. Ми відкриваємо і закриваємо очі приблизно 10-15 разів на хвилину, але коли ми працюємо за екраном або читаємо, то так сильно концентруємося, що забуваємо кліпати.

2. Потрібно робити перерву в роботі для відпочинку

Для цього ми рекомендуємо робити вправу "20/20/20". Кожні 20 хвилин дивіться в точку, що знаходиться приблизно в 20 метрах від вас, протягом 20 секунд. Легка процедура , яка дозволить уникнути перенапругу очей при роботі з цифровими приладами.

3.Потрібно масажувати очі

Акуратний масаж повік може допомогти зволожити очі. Масажуючи протоки залоз повік створюється необхідна слізна плівка, яка дозволяє очам залишатися вологими.

4.Пийте більше чистої води та відпочивайте

Тривалий сон дозволить очам відновитися , рекомендується спати по 7-8 годин на добу. Вживання великої кількості води дозволяє ефективно боротися з сухістю очей.

5. Вашим очам потрібне свіже повітря

Прогулянка дасть перепочинок перенапруженим очам. Якщо ви сидите перед екраном протягом тривалого часу, потрібно періодично провітрювати приміщення.